fbpx
Skip links

“Det här är något helt nytt”

Edsbyn Senab-koncernen är en av Nordens ledande leverantörer av inredning för offentlig miljö med fokus på kontor, hotell, restaurang och butik. Koncernchef Conny Torstensson gör en spaning kring hur det står till med kontorsmöbler och hälsa i Sverige.

–  Jag har rest och arbetat i hela världen och ser att Sverige ligger långt framme både när det gäller ergonomi och kvalitetsmöbler för arbetsplatser.

För några år sedan jobbade han i Italien då kontoret, med 70 medarbetare, skulle byggas om.

– Jag tyckte det vore rimligt att vi bytte till höj- och sänkbara skrivbord, något som varit självklart i Sverige i över ett decennium, men det tyckte absolut inte min italienska chef.

Poängen är att motverka statiskt arbete

Han säger att de flesta svenska företag vill erbjuda sina medarbetare en bra arbetsmiljö.

–  Det finns mycket prylar runt arbetsplatsen man kan välja på. Höj- och sänkbara skrivbord är  som sagt basic. Till det kan man välja pilatesbollar att sitta på, vi säljer också en hel del rörliga plattor eller sviktande mattor att använda när man står och jobbar. Allt för att skapa rörelse och motverka statiskt arbete.

Men när det gäller just skrivbord har det inte hänt så mycket de senaste 20 åren, menar Conny Torstensson. Med ett undantag: Dynadesk.

– Det här är något helt nytt . Jag blev genast såld på tanken med rörlighet direkt i skrivbordet. Jag tror vi är många som kämpar mot vår egen bekvämlighet och lathet och sällan får till det där med rörelse under arbetsdagen. Här har vi ett skrivbord som kan lösa det åt oss. Om vi tar det egna ansvaret att trycka på knappen vill säga.

Som initierad i branschen men också med eget intresse i hälsa och välmående såg Conny Torstensson direkt vad Dynadesk kan göra.

– De små rörelserna när tangentbordet långsamt rör sig upp och ned blir nästan som en massage och man känner att spänningarna i axlar och nacke släpper. Med den vetenskapliga studie som gjorts på skrivbordet finns det nu också evidens för att människor verkligen upplever ökad effektivitet och välmående med Dynadesk. Det här är liksom nästa nivå.

Leave a comment